Endolaser 120

Terapeutski laser visokih performansi

Laserska sonda GaAs od 905 nm isporučuje impulse u 
nanosekundama, proizvodeći prosječnu snagu od 100 mW 
i maksimalnu snagu do 100 W po diodi.

To rezultira većom koncentracijom svjetlosne energije (I₀) ili gustoćom fotona na dubini tkiva, bez rizika od opekotina tkiva.

Dokazana efikasnost

Klinička primjena svjetlosti – proizvedena laserskim diodama izlazne snage do 1600 mW – naučno je dobro dokumentirana. Impulsni laser 905 nm (GaAs) najsvestraniji je za duboke strukture (zglobove, kralješke, mišiće leđa), dok je 808 nm (GaAlAs) prikladniji za zacjeljivanje rana i popravak tkiva.

Znanstveni dokazi i dalje pokazuju da pulsirajuća svjetlost ima biološke i kliničke učinke koji se razlikuju od onih kontinuirane (CW) svjetlosti.

Nekoliko je studija otkrilo da LLLT u načinu rada s pulsnim valovima može bolje prodrijeti kroz melanin i druge kožne barijere, potvrđujući hipotezu da je pulsiranje korisno za dosezanje dubokog ciljnog tkiva i organa.

Kliničke smjernice zasnovane na dokazima

Endolaser 120 daje korisniku preporuke za doziranje za efikasno liječenje boli i različitih mišićno-koštanih poremećaja.

Dostupno više tipova laser sondi

Za tretman manjih površina dostupan je izbor pojedinačnih laserskih sondi ukupne snage od 100mW i 500mW.
Za tretman većih površina može se koristiti klaster sonda koja kombinira 4 diode ukupne snage do 1600 mW. Endolaser automatski prepoznaje tip sonde koja je povezana.

Dugmad brzog pristupa

Izlazna snaga uređaja Endolaser 120 može se lako postaviti na različite nivoe radi jednostavnih postavki doziranja.

Enraf-Nonius-Zastupnik-za-BiH

Ponosni smo kao jedini ovlašteni zastupnici firme ENRAF NONIUS u Bosni i Hercegovini