EN DYNAMIC SERIJA

Multifunkcionalne i kompaktne sprave za vježbanje

Fizička rehabilitacija obnavlja i poboljšava sposobnost osoba s tjelesnim oštećenjima. Većina ovih oštećenja su ozljede koje pogađaju zglobove, kosti, kičmenu moždinu, mišiće, ligamente i živce. Cilj ove vrste tretmana je poboljšati neovisnost pacijenata.
S EN-Dynamic jedinicama osigurano je da imate najsigurnije i najučinkovitije jedinice za fizičku rehabilitaciju.
Sve pneumatski opremljene za gornje i donje ekstremitete i trup.

Uz EN-Dynamic možete pružiti ne samo medicinsku terapiju obuke ili prilagođene vježbe pretilim ili prekomjerno težim pacijentima, već i poboljšati mišićnu snagu, izdržljivost, stabilnost i koordinaciju ili liječiti pacijente prije i nakon operacije, nakon ozljeda i mišićno-koštanih problema.
Stariji, mladi pacijenti, odrasli kao i sportisti mogu imati koristi.
Ozlijeđeni sportaši mogu čak i nakon fizičke rehabilitacije EN-Dynamic odlučiti da nastave trenirati s EN-Cardio ili EN-Strength jedinicama,
kako bi poboljšali izdržljivost ili snagu.

Jednostavna upotreba i podesivost
 

Šesnaest mašina koje rade sa zračnim pritiskom uz poomoć kompresora (vježbanje bez utega) lako su dostupne, lako podesive i mogu se koristiti sa pametnim softverom EN-Train ili bez njega koji omogućava terapeutu i pacijentu da prate postavke treninga i napredak programa vježbanja. 

EN-Dynamic jedinice su razvijene na takav način da su mogući minimalni koraci u povećanju otpora (uvijek tačno doziranje) i moguće je prilagoditi od vrlo malog do vrlo velikog otpora. 

Na osnovu fizičkog problema pacijenta, EN-Dynamic jedinice omogućuju izgradnju terapije, poboljšavajući fizičko i mentalno blagostanje. Ne samo da će se poboljšati fizičko stanje, već i samopouzdanje pacijenta da se suoči sa svakodnevnicom.

Sa bilo kojom EN-Dynamic jedinicom, u kombinaciji s EN-Trainom, moguće je stvoriti prilagođeni plan treninga ili koristiti unaprijed programirane parametre. Uz pomoć programa EN-Train još je lakše voditi, pratiti i uključiti pacijente! Tokom vježbi, postavke se mogu prilagoditi ako terapeut želi. Intervencija terapeuta je moguća u svakom trenutku.

User-friendly touchscreen interfejs

Nova EN-Dynamic serija opremljena je korisničkim sučeljem ekrana osjetljivim na dodir i ergonomskim poboljšanjima u modernoj postavci boja kako bi odgovarala zahtjevima današnjih terapeuta. Ove se značajke razvijaju uz ulaganje profesionalaca, korisnika i industrije. Rezultat je serija EN-Dynamic jedinica za vježbanje koje se koriste u medicinskoj terapiji obuke (MTT), pojedinačno, u sportskoj terapiji ili općoj fizioterapiji, za pacijente ili sportiste.

• Sada je moguće snimiti ispravan pokret pod vodstvom terapeuta. Nakon snimanja, zaslon će pomoći pacijentu da vježba sa (snimljenim) ispravnim ROM-om i brzinom
• Jednostavno okrenite dugme za podešavanje otpora i počnite vježbati
• Ili programirajte jednostavnu sekvencu treninga (ponavljanja ili vrijeme treninga, broj setova i vrijeme pauze) u samo nekoliko sekundi
• Moguće je čak i pripremiti kompletnu obuku na čip kartici sa softverom EN-Train
• Uz pneumatski otpor, pacijent trenira na dosljednom nivou tokom cijelog treninga
• Postavke otpora se mogu izvršiti pomoću zaslona, ​​bez gnjavaže i bez utega