Halogen Infracrveni Spot Radijatori

Sve za najbolju Termoterapiju

Već dugi niz godina infracrveni radijatori su dobro poznata dodatna oprema u oblasti termoterapije.

Infracrvena termoterapija se često koristi za smanjenje boli, kao i za opće zacjeljivanje rana.

Koža apsorbira toplinu i prenosi je u krvotok na prirodan način.

IRS Halogeni infracrveni spot radijatori čine novu generaciju radijatora za toplotne tretmane (infracrvena termoterapija).

Dvije verzije IRS radijatora su dostupne:

  • IRS (600W / 3x200W halogen)

  • IRS 2 (400W / 2x200W halogen)

Značajne prednosti IRS halogen radijatora

Sigurnost – infracrveni radijatori IRS i IRS 2 su jedina dva radijatora koja su testirana i odobrena za foto-biološku sigurnost. To znači da ne predstavljaju opasnost za ljudski vid.

Energetska efikanost – halogen radijatori IRS i IRS 2 konzumiraju 30% manje energije nego standardni IR-radijatori, koji su opremljeni sa konvencionalnim IR sijalicama (dok isporucuju istu količinu IR energije).

Udobnost pacijenta – konvencionalni IR radijatori generišu tkvz. “osjećaj gorenja” na koži zbog veličine komponente emitovanog svjetla.

Kombiniranjem halogene cijevi sa specijalnim filterom smanjuje se udio svjetlosti u IRS radijatorima čime se izbjegava takav “osjećaj gorenja”.

IRS Halogen radijatori moraju biti spojeni na (mobilni) system podrške (stalak) pošto je sistem napajanja ugrađen u stalak. Ovi opcionalni stalci se naručuju zasebno.

Model IRS (600W)

Halogen Infracrveni Spot IRS radijator kombinuje moderni dizajn i efikasnost.
Sa kapacitetom od 600 Wati (3x200W) proizvodi svjetlosni izlaz ekvivalentan 900 Wati IR radijatora koji koristi konvencionalne sijalice.

Specijalno dizajnirani reflektori Halogen Infrared Spot IRS radijatora širi zračenje široko o ravnomjerno po tijelu pacijenta.

U kombinaciji sa postoljima (stalcima) SST / SSU / SSV, Halogen Infracrveni Spot IRS radijator gradi funkcionalnu cjelinu koja predstavlja posljednji tehološki napredak i pravolinijski dizajn.

Model IRS 2 (400W)

IRS 2 je ekonomičnija verzija halogen radijatora i baziran je na istom atraktivnom dizajnu i tehnologiji kao njegova veća verzija IRS.

IRS 2 posjeduje jednostavnu kontrolu jedinice i opremljen je sa 2 halogen sijalice (200W svaka) i 2 reflektora.

Sa kapacitetom od samo 400W, IRS 2 proizvodi isti svjetlosni izlaz od 600 Wati pri upotrebi radijatora sa konvencionalnim sijalicama.

Njegove kompaktne vanjske dimenzije i potpuna funckionalnost čine ovaj radijator modernim i praktičnim uređajem,

Zastupnik za Enraf Nonius

Ponosni smo kao jedini ovlašteni zastupnici firme ENRAF NONIUS u Bosni i Hercegovini

Termoterapija