Eltrac 471 je vaš savršeni asistent za terapiju trakcijom.

Ponovno odgovorni Eltrac 471 dekadama je pomagao mnogim pacijentima. Novi Eltrac 471 je sada poboljšan. Eltrac 471 je precizan, jednostavan za upotrebu u stvarnom vremenu i siguran!
Sile se primjenjuju na pacijenta krajnjom preciznošću.
Vučni napor u kablu Eltraca 471 neprestano se mjeri tokom vuče. 

Kontrola Eltraca uspoređuje izmjerenu vrijednost sa zadanom vrijednošću. Sva odstupanja se odmah ispravljaju. 

Novi Eltrac 471 izuzetno je lak za upotrebu zahvaljujući ekranu osjetljivom na dodir i intuitivnom interfejsu.
Organiziran meni sa bitnim informacijama pomoći će vam u donošenju terapijskih izbora, čak i tokom same terapije. Štaviše, možete i sačuvati željene protokole. Svaka moguća kombinacija može se dodati u biblioteku protokola, čak i one koji kombinuju statičku i isprekidanu trakciju u jednoj sesiji, što donedavno nije bilo moguće! 

Sama statična trakcija često je previše bolna za pacijenta, posebno u akutnoj fazi kada se trakcija može pokazati veoma efikasnom.
U takvim slučajevima kombinacija statične i isprekidane trakcije u jednoj sesiji može biti idealno rješenje.

Sigurnost

Eltrac 471 kompanije Enraf-Nonius siguran je i odgovoran izbor.

Ne samo zato što Enraf-Nonius još od 1925. godine proizvodi vrhunsku opremu za fizioterapeute, već i zato što razvija uređaje za tretmane sa najnaprednijom tehnologijom.
Tradicionalnu opremu za trakciju uglavnom karakterišu kontrolirane trakcione sile. 

Uz kontroliranu silu kontrakcije, novi Eltrac 471 nudi i jasne povratne informacije u stvarnom vremenu, mogućnost spremanja protokola i jednostavnost upotrebe koju moderna tehnologija omogućava. 

Pored mogućnosti spremanja vaših personalnih protokola, Eltrac je naravno opremljen i kliničkim Evidence-based protokolima za brzi početak tretmana.

Sile iznad 200 Njutna mogu ugroziti sigurnost prilikom izvođenja cervikalne trakcije. Zbog toga Eltrac 471 ima ugrađenu indikaciju upozorenja kada tretman uključuje sile iznad ovog praga.