Tecarpuls II

Energija iscjeljenja kapacitivna i rezistivna

Radiofrekventna električna struja (RFEC)

Tecarpuls-II je jedinica za dijatermiju pomoću RFEC-a (također poznat kao TECAR). RFEC se koristi za popravku tkiva i za ublažavanje bolova. Omogućava vam da stimulišete ćelije i ćelijski metabolizam pomoću naizmjeničnih valova, a može stvarati i toplinu, i površno i duboko u tijelu.

Tecarpuls-II generiše elektromagnetnu energiju pomoću radio talasa sa frekvencijama od 460 kHz ili 540 kHz. Ovi talasi imaju odlična svojstva penetracije tkiva. Omogućava vam da stimulišete popravku tkiva veoma duboko u ljudskom tijelu. Pomoću različitih dostupnih elektroda možete voditi distribuciju topline i optimizirati dubinu prodiranja. Omogućava vam da stimulišete popravak različitih tkiva kao što su ligamenti, mišići, tetive ili kosti.

Kombinujte svoje terapeutske vještine sa dubokom toplotom

Lagani ergonomski ručni aplikator može se koristiti na dlanu ruke. Kao takav, možete mobilizirati, masirati ili pomoći svom pacijentu tokom pokreta prilikom primjene topline. Ovo je vrlo ugodno i za vas i za vašeg pacijenta. Ugrađeni LED indikator služi kao vizualna kontrola kontakta kako bi se osigurao optimalni prijenos energije i povećanje efikasnosti.

Slobodne ruke

Ručnim aplikatorom se može upravljati u jednom dinamičkom načinu rada (pomicanje jedne elektrode) i u dvostrukom dinamičkom načinu rada (pomicanje dvije elektrode u isto vrijeme). Osim ove dinamičke aplikacije, imate mogućnost da pružite tretman bez upotrebe ruku (statično). Koristeći samoljepljive elektrode, možete primijeniti toplinu na tretmansko područje na duži vremenski period bez kontinuiranog napora sa vaše strane za držanjem i kretanjem oko elektrode. Ipak, potpuno pod vašim nadzorom i apsolutno sigurno za vašeg pacijenta.

Zastupnik za Enraf Nonius

Ponosni smo kao jedini ovlašteni zastupnici firme ENRAF NONIUS u Bosni i Hercegovini